DNSSEC - ekstra beskyttelse på dit domæne

Et eksplosivt stigende antal eksempler viser, at internettet er sårbart over for hackere, som forsøger at indsamle besøgendes login-oplysninger eller lokke besøgende til at handle i en falsk netbutik. Det kan DNSSEC hjælpe imod.

Enhver – både private og større organisationer – bør være bekymret for phishing-angreb og falske omdirigeringer. Det kan få store konsekvenser for besøgende på din hjemmeside og for dit omdømme på nettet, hvis ikke du har sikret dit domænenavn godt nok.

Det er heldigvis nemt at øge sikkerheden på domænenavne. Med servicen DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) kan du opnå ekstra sikkerhed for dit domænenavn. Du skal blot bede din udbyder aktivere DNSSEC på dit domænenavn.

DNSSEC

Bevar kontrollen med din hjemmeside

DNSSEC er en sikkerhedsservice, som findes i DNS. Servicen er udviklet for at forhindre hackere i at ændre i navneserverprocessen og overtage kontrollen med et domænenavn.

DNSSEC kan også forklares som en række signerede koder på hvert trin i DNS-processen, fra rodserver til domænenavnets IP-adresse, der bliver sat data på for at sikre, at de er valide. Det er ikke en teknologi, der krypterer data, men DNSSEC kan afsløre, om den adresse, du besøger, er gyldig.

Ved at vælge DNSSEC på dit domænenavn, kan du være sikker på, at den rigtige side bliver vist, når der bliver linket direkte til din hjemmeside, og når den direkte URL bliver brugt. Det sikrer dig, din virksomhed og beskytter de besøgende.

Stop hackerne – løb ingen risiko

Det er både hurtigt og nemt at skærpe sikkerheden og dermed helt stoppe phishing og falske redirects af domænenavne med DNSSEC. Vi opfordrer derfor alle med et domænenavn til at etablere servicen.

For hackere er det især interessant at fifle med DNS-adresserne på domænenavne med pengestrømme. Det kan f.eks. være banker og velbesøgte netbutikker og sider, hvor personfølsomme oplysninger oplyses, f.eks. kontakt med myndigheder.

Alle hjemmesider kan blive ramt, men sider med brugeradgang eller webshops er særligt udsatte. Du kan dog helt undgå at løbe risikoen med DNSSEC.

Uddybende teknisk information om DNSSEC

Så nemt beskytter du dit domænenavn

Det er ligetil at få DNSSEC på dit domænenavn. Kontakt din navneserveransvarlige/udbyder og få dem til at stå for at aktivere DNSSEC for dit domænenavn (typisk der, hvor du har registreret dit domænenavn). Mere behøver du faktisk ikke foretage dig. 

Har du glemt, hvem din navneserveransvarlige er? Find informationer om .dk-domænenavnet her

Sådan administrerer du DNSSEC i vores selvbetjening

Vi anbefaler, at du får din udbyder til at stå for DNSSEC, så du ikke selv skal foretage dig noget. Hvis du alligevel ønsker det, kan du administrere DNSSEC via vores selvbetjening. Det kræver, at du har fået aktiveret DNSSEC på dit domænenavn via din udbyder.

For at finde servicen skal du klikke på: "Vis flere detaljer" ud for domænenavnet.

Her vælger du: ”Administrer DNSSEC” lidt nede på siden, hvorefter du har mulighed for f.eks. at hente DNSSEC-nøgler, tilføje DNSSEC-nøgler eller deaktivere servicen, hvis du ikke ønsker den længere.