Åbenbar risiko for økonomisk kriminalitet eller malware

Vi kan suspendere et domænenavn, hvis der er en åbenlys forveksling med et andet domænenavn, og domænet samtidig bruges i forbindelse med krænkende indhold, phishing, forsøg på at sprede virus mm.

Betingelser 

Der er tre betingelser, der skal være opfyldt:

  1. Domænenavnet anvendes i forbindelse med åbenbar risiko for økonomisk kriminalitet, kompromittering af it-udstyr, f.eks. phishing og malware­distribution, og/eller indhold af stærkt krænkende karakter, og
  2. domænenavnets anvendelse skaber en forvekslingsrisiko med en anden fysisk eller juridisk persons Domænenavn, navn, logo, varemærke eller andre kende­tegn, og
  3. forholdene taler for ikke at afvente en afgørelse fra Klagenævnet for Domæne­navne eller domstolene.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at alle tre betingelser skal være opfyldt for at vi kan suspendere domænenavnet. Det betyder, at vi ikke kan suspendere på baggrund af forvekslingsrisiko alene. Det hører under typosquatting.

Sådan gør du

Udfyld klageformular via vores kontaktformular.

Hvad lægger vi vægt på?

Vi lægger vægt på, at alle bestemmelser er opfyldt. Bestemmelsen kan ikke anvendes i traditionelle varemærkeretlige konflikter om indhold på en hjemmeside. En sådan sag skal behandles af Klagenævnet for Domænenavne eller af de almindelige domstole.

For yderligere oplysninger og for den nøjagtige ordlyd af denne suspensionsbestemmelse henviser vi til punkt 9.2 i Punktum dk's brugervilkår.