At registrere et .dk-domænenavn hos Punktum dk

Værd at vide om registreringen af et .dk-domænenavn

For at kunne bruge et .dk-domænenavn, skal du være kunde hos os.

 

 

Punktum dk's logo

Hvem er vi?

Punktum dk er administrator for domænenavne, der ender på .dk.

Vi administrerer en database med kontaktoplysninger på alle, der har registreret et .dk-domænenavn. Derudover vedligeholder vi en del af infrastrukturen på den danske del af internettet.

Aftale

Aftaleindgåelse med os

For at bruge et .dk-domænenavn, skal du indgå en aftale med Punktum dk om brugsretten til domænenavnet.

I langt de fleste tilfælde er aftaleindgåelsen en del af købsprocessen hos vore forhandlere. Hos enkelte forhandlere, vil du først blive bedt om dette, når købsprocessen hos dem er afsluttet.

Forhandlere

Forhandlere

Vi er infrastrukturudbyder og forhandler således ikke .dk-domænenavne direkte. Dette sker hos vore forhandlere, der ofte også står for hosting af din hjemmeside og/eller e-mailadresse.

Id-kontrol

Hvorfor ID-kontrol

ID-kontrol skal sikre, at vi har helt styr på, hvem vores brugere er. Det kan hjælpe med at forebygge internetkriminalitet i .dk-zonen.

Vi er vi meget opmærksomme på den øgede kriminalitet på nettet og ved at indføre ID-kontrol, kan vi være sikre på, at vi kender vores kunders identitet. Kender man identiteten på personen bag en hjemmeside, er der mindre risiko for at hjemmesiden bruges til fup.

Du skal ID-kontrolleres inden dit domænenavn bliver aktivt.

Kontaktoplysninger

Oplys korrekte kontaktoplysninger

Når du registrerer dit nye domænenavn hos en forhandler, er det vigtigt at dine kontaktoplysninger (navn, adresse mm.) er de samme, som er knyttet til dit MitID. Dette sikrer dig hurtig ID-kontrol.

Den e-mailadresse du vælger som primær, bør ikke være knyttet til det nye domænenavn. Du kan for eksempel vælge en gmail eller en hotmail. Du skal nemlig kunne modtage e-mails fra Punktum dk inden domænenavnet er aktivt.

Har du andre domænenavne, bør du koble dit nye domænenavn til dit eksisterende bruger-id, hvis muligt.

Liste

Rækkefølge ved oprettelse, ændring og sletning

Vi behandler henvendelser om oprettelse, ændring og sletning af domænenavne i den rækkefølge, som henvendelserne modtages.

Vi kan modtage henvendelser om dette fra vores forhandlere gennem et elektronisk interface (EPP) og gennem en portal, der stilles til rådighed for vores forhandlere (Forhandler portal).

Registranter af domænenavne kan ændre og slette domænenavne gennem den selvbetjeningsløsning, der stilles til rådighed for alle registranter via vores hjemmeside.

Punktum dk sondrer ikke i mellem hvordan henvendelserne modtages i denne proces.