Butikskøb

Samarbejde mellem forhandlere og Punktum dk

Det er muligt at vælge mellem to former for samarbejde omkring håndteringen af .dk-domæner.

Særlige forhold, du som forhandler skal være opmærksom på

Punktum dk har varetaget .dk-domænet siden 1999. Tilbage i 1999 da DIFO, der ejer Punktum dk, blev etableret, blev modellen, som .dk administreres efter, skabt. Selvom modellen er justeret flere gange siden, er det stadig centralt for .dk, at registranten har en valgmulighed i den måde, de ønsker at deres domænenavn håndteres på.

Lave priser og aftale med Punktum dk

Centralt for modellen er ønsket om at sikre registranten de lavest mulige priser og en mulighed for at kunne købe domænenavne uden fordyrende led, hvis registranten ønsker det.

En anden central del af administrationsmodellen for .dk er, at en registrant, der ønsker en brugsret til et .dk-domæne skal indgå en aftale både med en forhandler og med Punktum dk.

I praksis sker dette typisk ved, at aftaleindgåelsen sker hos forhandleren samtidig med aftaleindgåelsen der.

Håndteringsmodel

Nye registranter har i forbindelse med aftaleindgåelse mulighed for at vælge om det ønskede domæne skal håndteres af forhandleren eller af Punktum dk.

Hvis et domænenavn er forhandlerhåndteret, vil Punktum dk ikke kommunikere med registranten, andet end at bede registranten om at opdatere kontaktinformationer fra tid til anden. For registranter, der er registranthåndteret, vil Punktum dk varetage al kommunikation og alle væsentlige handlinger om og på domænenavnet. Efter det første år vil Punktum dk også varetage den fortsatte fakturering.

ID-kontrol

Det er centralt i Punktum dk’s virke, at vi foretager en identitetskontrol af alle registranter. Vi udfører identitetskontrollen for, at vi med sikkerhed ved hvem, der har domænenavnet, og at dette er valideret. Da vi fortsat publicerer hvem, der har hvilke domænenavne i vores WHOIS-database, ved vi, at dette har en præventiv effekt på misbruget af .dk-domænenavne.

Identitetskontrollen sker hovedsageligt i forbindelse med registreringen af .dk-domænenavnet hos en forhandler.

For danske borgere, virksomheder og foreninger gennemføres denne identitetskontrol ved brug af MitID. For udenlandske borgere, virksomheder og foreninger, sker dette risikobaseret og med indsendelse af autoritative dokumenter, når det er nødvendigt. Læs evt. mere om vores identitetskontrol her.

Hvis identitetskontrollen fejler, vil domænenavnet blive suspenderet, og efter 30 dage bliver domænenavnet slettet.

Punktum dk stiller en række services til rådighed for alle, der er forhandlere hos os. Læs mere om vores services her.

Vores systemer udvikles løbende i samarbejde med brugerne af de enkelte services. Vi publicerer en oversigt over kendte fejl og prioriterede ændringer på denne side, hvor det også fremgår, hvornår hvilke releases er lavet.

Generelle forudsætninger til forhandlere af .dk-domænenavne

Uanset hvad du som forhandler tilbyder, er det obligatorisk at have en forhandlerkonto hos os. Alle dine transaktioner hos os bliver fratrukket forhandlerkontoen, og der skal derfor altid være dækning på kontoen.

Hvis en forhandler tilbyder navneservertjeneste, er det en forpligtigelse at tilbyde DNSSEC-signering. Forhandlere, som ikke tilbyder navneservertjeneste, vil være forpligtet til at oplyse kunden, hvor DNSSEC-signering kan foretages.

Pligten til DNSSEC-signeringen følger et specifikt krav i den nye bekendtgørelse om administration af .dk-domænenavne. Læs mere her.

Incitamentaftale med Punktum dk

Som forhandler har du mulighed for at indgå i en incitamentaftale med os.

Vil du vide mere?
Handel mellem kvinde og mand

Vil du være forhandler?

Her kan du læse mere om, hvordan du bliver forhandler af .dk-domæner.

Læs mere her
bondegården

Guides og vejledninger

Her kan du se guides til, bla. brugen af forhandlerportalen

Gå til vores guides
skaterere

Kontakt

Se her, hvem du kan kontakte hos os, hvis du har spørgsmål som forhandler.

Mød dem her
Elin Smeby relationship manager hos Punktum dk
Kvinde læser på device

Ønsker du modtage nyhedsbreve?

Vi sender løbende nyhedsbreve ud til vores forhandlere. Du kan også se tidligere udsendte her.